Metaphysics & ESP
Dr Motaleb Barazandeh
متافیزیک و ادراکات فراحسی - دکتر مطلب برازنده
مآخذ: کتاب رخنه در اسرارمتافیزیک، تآلیف مطلب برازنده، انتشارات نوید
ادراکات فراحسی به معنی دریافت تحریکات ماورائی بوسیلة گیرندههایی غیر از حواس پنجگانه ظاهری میباشد. محرکهای حسی، مجموعهای از محرکهای فیزیکی میباشند که گیرندههای فیزیکی را در حواس پنجگانه ظاهری تحریک میکند و منجر به بروز ادراکات حسی میشوند. محرکهای فراحسی مجموعهای از محرکهای متافیزیکی هستند که گیرندههای متافیزیکی را در ابعاد غیر فیزیکی انسان تحریک نموده، منجر به بروز ادراکات فراحسی میشوند.
انسان از سه بخش جسم، روان و روح تشکیل شده است. جسم در دنیای فیزیکی زندگی میکند و بوسیلة یک سری گیرندههایی ادراکات محیط فیزیکی را دریافت میکند و با آن در ارتباط است. حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بویایی، لامسه و چشایی) مسؤول ارتباط با محیط طبیعی میباشند. هر یک از این حواس در محدودة خاصی قدرت عمل دارند و در طیف بالاتر یا پایینتر از این محدودة مشخص قادر به فعالیت نمیباشند. برای مثال فقط انواری برای چشم انسان قابل رؤیت است که در محدودة طیف مرئی رنگها (قرمز تا بنفش) باشد، یعنی امواج مادون قرمز و فرابنفش برای انسان قابل رؤیت نمیباشد. در واقع چشم فقط نوری را میبیند که طول موج و فرکانس آن با قدرت گیرندههای چشم تطابق داشته باشد. در شنوایی نیز گوش انسان یک ارتعاش مشخص و محدود را دریافت میکند و اگر ارتعاش صوت کمتر یا بیشتر از حد معمول باشد دریافت نمیشود. به عبارت دیگر گوش انسان اصوات بسیار بلند و بسیار کوتاه را نمیشنود. این در حالی است که گیرندههای فراحسی که در ابعاد غیرفیزیکی وجود انسان قرار دارند، قادر به دریافت محرکهای خارج از این محدودهها هستند.
در ادراکات فراحسی چند مقولة مهم شامل تلهپاتی، سایکومتری، آینده نگری، سایکوکنسیس و روشنبینی مورد توجه است. این مقولات بخشی از تواناییهای خارقالعادة تمام انسانها است، در اصل جزء توانهای فردی هر شخص بوده، در همة افراد امکان توسعه و پرورش آن وجود دارد. البته هر انسان آگاه باید قبل از اقدام برای توسعة این توانها، هدف خود را از این کار مشخص و ترسیم نماید. چرا که هدایت این نیروها در مسیر الهی موجب قرب انسان به اللـه میگردد و بهره گیری از آنها در امور مادی و غیر الهی موجب دوری انسان از خداوند و رفتن به سمت گمراهی و تباهی میشود. (ربنا لا تزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا…)
Reference: Dr. Motaleb Barazandeh, Penetration in Metaphysical Mysteries, Navid publications, 1380
منبع: http://rahemianbor.mihanblog.com